inside-static.jpg

בנייה / שיפוצים - התמודדות ולא התמוטטות
היבטים פסיכולוגיים ,פיזיולוגיים , זוגיים , משפחתיים וחברתיים.

מאפיינים ודרכים להתמודדות אפקטיבית


מאת: ד"ר יגאל גליקסמן Ph.D.


מאת ד"ר יגאל גליקסמן
 
מאז שנת  1963   אני מטפל בהפרעות נוירו ביולוגיות  שונות ביניהן גם בטריכוטילומניה  בחו"ל ובארץ.אני יכול לומר בכנות כי אחת האינדיקציות הטיפוליות  שגרמה לי כפסיכותרפיסט לחפש דרכים יצירתיות

מאת ד''ר יגאל גליקסמן 09/06/2010
ביופידבק היא שיטה לימודית חוויתית, לא חודרנית, שמטרתה להקנות לאדם תוך זמן קצר ידע, כלים ומיומנויות לצורך פיתוח רגישות, מודעות ושליטה רצונית על תגובות לא רצוניות אתרנו) שמביא בשפה ברורה, פשוטה ובלתי אמצעית, את היתרונות שבשיטה זו, שיכולה להוות כלי חשוב בהתמודדות היומיומית ובכלל, בקשיים המשמעותיים שמציבות מחלות כרוניות שבהן עוסק אתר זה.
 

מאת ד''ר יגאל גליקסמן 24/03/2008
הצורך בשליטה עצמית רצונית על המערכת הבלתי רצונית (אוטונומית-סימפטית) של הגוף, מלווה את האדם במשך אלפי שנים. מאחר ולא ניתן לשלוט על מה שאיננו מודעים לו, ניצבת בפני האדם המטרה לפיתוח ושיפור המודעות העצמית במקום גבוה בסדר העדיפויות. אנו יודעים כי אחד האספקטים החשובים ביותר של הפילוסופיה המזרחית - היוגה, הבודהיזם, והזן, בניגוד לזו הקיימת בעולם המערבי, הוא ללמד ולאמן את האינדיבידואל "יכולת הסתכלות והקשבה פנימה" על מנת לשלוט באמצעות המחשבה והרצון על פעילויות פיזיולוגיות המתרחשות בגוף.

מאת ד''ר יגאל גליקסמן 09/04/2008
מחקרים רבים הוכיחו כי למצבי לחץ, חרדות, דאגות, עצב וכעסים יש קשר הדוק לרמת הסוכר אצל חולים סכרתיים בכלל ומסוג 1 בפרט.
למרות זאת יש לזכור כי התגובות ויכולת הביטוי הרגשי במצבים אלו שונה מאדם לאדם.

מאת ד''ר יגאל גליקסמן 05/01/2009
את ניצני הייעוץ והסיוע הטלפוני ניתן לראות כבר בשנות ה 50 השימוש בסוג זה של התערבות עורר מעט מאד עניין בקרב אנשי המקצוע בתחום בריאות הנפש ברחבי העולם. המקומות היחידים בהם ניתן היה למצוא את השימוש בטלפון ככלי למתן סיוע וייעוץ היה במרכזים למניעת התאבדויות. למרות הניסיון המצטבר והמחקרים שהחלו להתבצע בתחום התערבות חדשה זו שגרם להתפתחות והבנה משמעותיות ביותר בנושא ההתאבדות. לא היה לתחום זה הרבה פרסום והכרה.

מאת ד''ר יגאל גליקסמן 20/02/2009
ההיסטוריה האנושית מלאה בעובדות כי כעס לביטויו השונים מהווה חלק בלתי נפרד מהתנהגויותיו של האדם. משפטים כמו: "האדם רע מנעוריו, האדם ניכר בכוסו, בכיסו ובכעסו, איזהו הגיבור הכובש את יצרו? אדם לאדם זאב" מצביעים על קשר הדוק בין היצר לכעס.

מאת ד''ר יגאל גליקסמן 15/04/2009
בשפת היומיום ההתייחסות למושג הטראומה היא כמעט תמיד בהיבטים הרגשיים-נפשיים. לדוגמה מוות פתאומי של אדם קרוב. בשפה הרפואית משמש המושג בדרך כלל לטראומה גופנית -תגובה לפגיעה גופנית (לכן הוקמו יחידות הטראומה בבתי החולים). אירוע טראומטי ניתפס על ידי האדם כמאיים על חייו או שלמותו הפיזית ... לחץ מצטבר כמו החיים בצל הקסאמים... 
חשיפה לטראומה קודמת הוא פקטור משמעותי לתגובה לטראומה חדשה.

מאת ד''ר יגאל גליקסמן  25/04/2009 
מאמר זה נכתב בעקבות המצב הביטחוני הבלתי יציב במדינה בכלל ובישובי עוטף עזה בפרט ולאור העובדה שילדים, נוער ומבוגרים כאחד הנמצאים באזורים החשופים ללא הרף למטחים של רקטות קאסם ופגזי מרגמות היוצרים בין השאר מצבים של מתח ולחץ מצטברים הגורמים לחוסר ודאות וחרדה. ובכך ישנה פגיעה ביכולת התפקודית בתחומי חיים שונים. אני מאמין כי ידע והבנה מהווים כוח ועוצמה לצורך התמודדות טובה יותר עם מצבי חיים קשים.

מאת ד''ר יגאל גליקסמן 30/08/2009 
מה כבר לא נכתב, נחקר, נבדק, הוסבר נומק וכד' לגבי המושג אושר??? 
עשרות רבות של פילוסופים וחוקרים בדקו את ההיבטים השונים והמגוונים של נושא האושר, כגון: מאפייניו, עוצמותיו, מימדיו, גורמיו, משך הזמן ועוד... 

האתר עוצב ונבנה על ידי web4all